Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii

Istoric

 

1990-1995

Compania se afirmă în domeniul instalărilor de soluții de securitate, sub denumirea de Infcon S.R.L.

1995

Este înființat departamentul de automatizări.

1996

Primul sistem de automătizări SCADA pentru centrala electrică de la Drobeta Turnu Severin, incluzând realizarea pachetului dedicat de software pentru aceasta.

1999 - 1998

Ne specializăm ca firmă de proiectare și execuție de instalații din domeniul construcțiilor și managementul clădirilor și realizăm o serie de lucrări importante pentru Bucharest Grand Hotel (Radisson Sas), ROMATSA, Hilton Casino.

 2000 - 2006

Sunt înființate noi companii specializate în servicii de tehnică și inginerie pentru construcții: Firex Engineering (soluții pentru protecția la foc a clădirilor), Tehnonuclear ( producție de generatoare de aburi) și sucursalele UTI Argeș, UTI Bacău și UTI Oltenia care gestionează proiectele regionale din domeniul construcțiilor ale grupului.

2006

Se înfiinţează UTI Instalare şi Service, care devine curând după aceea UTI Facility Management, specializată în servicii de mentenanţă tehnică pentru sistemele şi echipamentele instalate de Divizia Sisteme de Securitate şi Divizia Instalaţii şi Construcţii din cadrul grupului UTI.

2007

Divizia de instalații și construcții realizează primul proiect de reabilitare urbană prin modernizarea centrului civic al Craiovei. În cadrul acestui proiect sunt realizate primele fântâni muzicale din România.

În domeniul aeroportuar, sunt finalizate lucrările de instalații electrice și termice pentru terminalul Plecări al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca din cadrul proiectului de extindere și modernizare, precum și lucrările la balizajul luminos al Aeroportului Sibiu.

UTI Facility Management își extinde prezența în teritoriu, prin înființarea unor noi sucursale la Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa şi Braşov şi 23 de puncte de lucru în oraşe importante din ţară. Compania ajunge la 350 de angajaţi.

2008

UTI Facility Management ajunge la un număr de 1000 de angajați, tehnicieni şi ingineri certificaţi, cu specializări şi competenţe în diverse domenii tehnice. Compania începe colaborarea cu Poșta Română și Nokia România pentru furnizarea de servicii de facility management.

UTI Instal Construct finalizează lucrările de reabilitare și remodernizare ale pistei de decolare-aterizare de la Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu din București.

2009

UTI Facility  Management continuă dezvoltarea teritorială: 8 sucursale în principalele euro-regiuni ale ţării şi 38 de puncte de lucru şi echipe mobile în fiecare judeţ.

Debutează proiectul de modernizare al balizajului de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Se înfiinţează o nouă sucursală în Italia, ca parte a strategiei de dezvoltare a afacerilor în Uniunea Europeană.

UTI Facility Management înregistrează afaceri de 28 milioane Euro.

UTI Instal Construct demarează lucrările de instalații electrice din cadrul proiectului de modernizare a stațiilor Metrorex.

2010

UTI Faciliy Management devine companie membră în Consiliul Director ROFMA (Romanian Association of Facility Management).

UTI Facility Management este subantreprenor de specialitate în cadrul proiectului de construcţie al noului terminal Schengen de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, fiind responsabil de proiectarea si instalarea echipamentelor şi sistemelor electrice, sanitare, HVAC, de telecomunicaţii şi securitate. Proiectul a fost finalizat în aproximativ 5 luni.

Compania furnizează servicii complete de mentenanţă tehnică  pentru Aeroportul Internaţional Cluj.

Este câştigată licitaţia organizată de consiliul Judeţean Cluj privind concesionarea terenului din jurul Aeroportul Cluj-Napoca pentru extinderea parcării şi construcţia unui hotel de 4 stele. Se înfiinţează UTI Parking&Hotel, companie care va administra acest proiect.

Cifra de afaceri anuală: 40 milioane Euro.

UTI Instal Construct finalizează lucrările la Casa Olimpică, clădire care adăpostește sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

2011

Se înfiinţează sucursala UTI Facility Management la Chișinău, Republica Moldova.

În domeniul serviciilor de facility management sunt încheiate contacte cu Misiunea ONU din Republica Moldova, un parteneriat cu Ericsson şi Infratel Italia pentru instalarea a 780 Km de fibra optica în regiunea Sardinia și este câștigată o licitație pentru sistemul de iluminat public în regiunea Veneto, Italia, în consorţiu cu alte doua companii locale. 

UTI Instal Construct finalizează lucrările de instalații electrice, telecomunicații, curenți slabi și pluvială pentru Arena Națională de la București și două centre de pregatire Schengen ale Ministerului de Finanțe Publice din țară.

UTI Instal Construct demarează lucrările pentru reabilitarea și extinderea stației de epurare de la Cluj-Napoca și lucrările pentru sistemul de management al iluminatului public din Alexandria din cadrul Planului integrat de Dezvoltare urbană.

În octombrie 2011 UTI Facility Management și UTI Instal Construct fuzionează într-o singură companie, UTI Construction & Facility Management, specializată în servicii complete pentru clădiri de orice tip, de la proiectare, construcție și punere în funcțiune, până la administrarea ulterioară.

Spuneti-ne ce servicii va interesează din oferta noastră sau care sunt nevoile spaţiului în care vă desfăşuraţi activitatea. Un consilier de vânzări vă va contacta în scurt timp pentru a vă prezenta ofertele care se potrivesc necesităţilor dvs.

cerere de oferta


Serviciile UTI Construction & Facility Management sunt disponibile doar în România sau şi în alte ţări?
UTI Construction & Facility Management urmăreşte să-şi extindă reţeaua de servicii pe plan internaţional. În prezent compania operează în Republica Moldova şi Italia.UTI Construction & Facility Management oferă o gamă variată de servicii de mentenanţă şi administrare adaptate nevoilor fiecărui client.Asistenta pentru clienti 24/24 h, apelabil din orice retea de telefonie fixa si mobila. Click pe butonul de mai jos pentru a intra in contact cu noi.